La Bona Manera de Fer Política

Aquesta setmana ens ha deixat la notícia de la mort d’ "El Guti". Podem afirmar que era un home que va fer política de Bona Manera. No he llegit ni escoltat tot el que ell va escriure i dir però no em ve a la memòria res que de manera estrepitosa ocupés titulars en el que ell fes un discurs o declaració sortint-se de to. A banda del que va fer a la política local crec que el que es pot desatacar més és la seva implicació amb Europa sense deixar de defensar Catalunya. Els nostres partits(el meu i el seu) estan allunyats en la ideologia però amb les bones maneres sempre es pot fomentar el diàleg i l’entesa.

En el "Batec", la revista del Centre Moral que fa de revista mensual d’Arenys de Munt, el Sr. Joan Rabasseda, cap de llista per ERC recent nomenat, fa una defensa de l’actuació de l’Alcalde en un Ple per la qual va rebre unes critiques injustes i iròniques per part d’un dels partits de l’oposició. El felicito, és una mostra més de la bona manera de fer política. Es poden defensar posicions oposades sense necessitat de carregar-se l’adversari. Aquest escrit diu molt d’aquest cap de llista, serem rivals a les eleccions del maig del 2007 però veig que si seguim així podrem fer un debat sobre com fer un Arenys de Munt millor sense necessitat de fer una guerra. Ami em van venir ganes de fer una defensa semblant però formant part de l’equip de govern la interpretació hagués pogut ser en to negatiu segur. Moltes vegades des de l’oposició s’hauria de fer més aquesta defensa(o explicació) davant els atacs als càrrecs i institucions que ens representen a tots i a totes. El seu silenci a vegades pot donar a pensar que ja els va bé que s’erosioni el govern però s’ha de veure que a vegades això erosiona també el sistema institucional.

En Josep Artigas, exregidor d’Arenys de Munt, també va fer una defensa semblant davant unes acusacions a l’Alcalde sobre el soterrament de la riera però això ja donarà per un altre escrit.

Com bé he dit hi ha bones maneres de fer política, a Arenys de Munt crec que n’hem donat exemples i per la part que em toca a mi com el meu partit(Convergència i Unió) treballarem per que així sigui.

Espero que així canviem la imatge dels polítics com em deien en els cometaris del primer missatge de presentació del bloc.

[@more@]

Quant a alfonsmolons

Sóc l’Alfons Molons i Antius, tinc 38 anys, estic casat i tinc dues filles(10 i 4 anys). Actualment sóc el cap de llista de Convergència i Unió a Arenys de Munt. Sóc Tinent d’Alcalde i Regidor d\'Urbanisme, Participació, Solidaritat i Cooperació i Coordinació i Recursos. Estic des de fa uns 20 anys vinculat al mon associatiu i actualment estic de voluntari a Voluntaris per Arenys de Munt entitat de la qual sóc soci fundador. Amb aquests antecedents el meu bloc anirà de reflexions polítiques principalment d’Arenys de Munt. Sobre participació ciutadana, sobre el món associatiu i també sobre aquest nou concepte que sona bé i hem d’intentar implantar que és la responsabilitat social de les empreses.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La Bona Manera de Fer Política

  1. dan diu:

    Tant de bo molts politics aprenessin de l’estil d’en Guti. Llastima que no sembla ser la norma i el panorama actual convida al desencant.

Els comentaris estan tancats.